Voorwoord

Voorwoord


Hier zie je een foto toen ik in sub-coma lag. Genomen op 10/10/1972.

Met dit boek wil ik, een lichamelijk gehandicapte - maar mentaal gezonde - jongeman, getuigen over een aantal pijnlijke ervaringen. Die ervaringen zijn voor vele gehandicapte mensen nog al te veel bittere realiteit. Mijn verhaal wordt afgewisseld met getuigenissen van mijn moeder, brieven van mensen die ik ontmoet heb tijdens mijn vele reizen, en anekdotes van onderweg.
Vr mijn ongeval heb ik nooit graag een opstel geschreven. Dit boek was dan ook een enorme uitdaging voor mij, en ik heb er mij zo goed mogelijk op toegelegd. Zo heb ik bijvoorbeeld heel veel kruiswoordraadsels opgelost om mijn woordenschat te vergroten.

Eerst beschrijf ik het leven vr mijn ongeval, mijn ongeval en de daarbijhorende revalidatie. Dan begin ik over mijn (lange) fietstochten. Dus dit boek is meer een autobiografie.

Alles in dit boek is gebaseerd op waargebeurde feiten, niets is verzonnen. De vele brieven die ik geschreven en ontvangen heb, en die in dit boek opgenomen zijn, mogen daar een bewijs van zijn.

Dit boek ik als titel :

Gehandicapt op 2 wielen.

meegeven
Omdat de meeste gehandicapten verondersteld worden in een rolwagen te zitten. Een rolwagen telt 4 wielen en ik doe het per fiets met 2 wielen.Hier de kaft

Home


Home