Uit de krant:

Kilometervreter: Henk De Coninck

Het Volk
Dit is een foto uit een krant (mijn excuses voor de slechte kwaliteit).

This picture is coming from a newspaper (so sorry for the low quality).
It proves that I travel a lot with the bike.


Gentenaar Henk De Coninck leverde onlangs een merkwaardige prestatie. Ondanks zijn fysieke handicap waagde hij het om op zijn eentje een tocht van ongeveer 3.000 km te ondernemen met de fiets: Gent - Avignon (Frankrijk) - Gent.

Daarmee was Henk niet aan zijn proefstuk toe. Twee jaar geleden al maakte hij met iemand anders de trip Avignon-Lyon-Avignon. Verleden jaar fietste hij alleen van Avignon naar Gent en nu verdubbelde hij dus de afstand.
Dat hij op die tochten al heel wat mensen heeft leren kennen en veel anekdoten beleefde, spreekt vanzelf. Zo vroegen er hem mensen of hij soms ontsnapt was uit de Tour de France. Henk De Coninck houdt eraan de mensen van Bison Futé te danken, een Franse organisatie die mensen onderweg helpt, alsook iedereen die hem financieel geholpen heeft.
Volgend jaar probeert Henk nog beter te doen. Hij plant een tocht helemaal rond Frankrijk. Hij zou vertrekken rond 5 juli. Iemand die mee zou willen gaan met hem, is van harte welkom. Hetzelfde geldt voor een uitstap van een vijftal dagen die hij nog deze maand zou willen doen (de bestemming valt nog af te spreken). Geïnteresseerden kunnen aankloppen bij Henk De Coninck thuis:

(M. Dew.) Het Volk 08/08/1980HomeMail to
hdconinc@evonet.be